Geschiedenis

WW voorheen Weight Watchers onderscheidt zich door het inzetten van Coaches. De toenmalige Weight Watchers begon in het huis van Jean Nidetch. Nidetch kampte zelf met overgewicht en ontdekte een programma waarmee ze al snel negen kilo afviel.

Zoals zovelen met een overgewicht had ze moeite haar resultaten vast te houden. Om hier mee om te gaan nodigde ze gelijkgestemden uit die dezelfde uitdaging hadden om elkaar te steunen en kennis te delen.

Deze sessies waren zeer succesvol. Kort daarna hoorde Albert Lippert hoe succesvol deze samenkomsten waren en nodigde hij Nidetch uit om meer over het programma te vertellen. Nadat Lippert en zijn vrouw de effectiviteit van de combinatie afslankprogramma en coaches ontdekten, ontstonden er grote plannen.

Lippert en Nidetch werden zakenpartners. Weight Watchers was geboren. Er werd een zaaltje afgehuurd waar de eerste bijeenkomst 22 bezoekers trok. Bij de tweede bijeenkomst mochten ze al 66 bezoekers verwelkomen en binnen de kortste keren veroverde Weight Watchers de wereld.

In Nederland was het in de jaren 80 de eerste organisatie die, behalve de diëtisten, wat aan een dieet en afvallen ging doen. Naar een diëtiste gaan was in die tijd niet erg gebruikelijk. Daar ging je heen als je een ziekte had zoals suikerziekte of een allergie.

De Weight Watchers zat overal in zaaltjes van kerken, scholen enz. erg dichtbij. Bijna elke dag kon je in een wijk naar de Weight Watchers. Een consulente van de Weight Watchers was elke week aanwezig.

De start was eerst je aanmelding, wegen, een kaart met je gewicht en 25 gulden inschrijfgeld. Elke week betaalde je 5 gulden en had je een verplichting om te komen en te wegen.

De zaaltjes waren altijd goed gevuld. Je kon met lotgenoten praten, recepten uitwisselen en problemen bespreken.

Had je een keer overgeslagen was je dubbel geld kwijt dan moest je 10 gulden betalen. Dat was een hele stok achter de deur om te gaan. De recepten waren volgens de schijf van vijf.

Begin 2019 heeft Weight Watchers haar naam verkort naar WW. Momenteel wordt gesproken over WW, voorheen Weight Watchers.

Vandaag de dag helpt WW wereldwijd miljoenen mensen een gezonder leven te leiden.
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!